torek, 25. junij 2013

Janša, kriza in rdeča zvezda: Nov poizkus odstranitve partizanov z državne proslave

Vsaka izjava, ki jo Janša da, je vedno bolj neverjetna, nerazumljiva, neumna, predvsem pa nelogična. Včeraj je dejal, da je Slovenija v krizi, ker je preveč Jugoslavije v Sloveniji. Resno? Zaradi tega? Slovenija je v krizi zato, ker smo na državni proslavi gledali prapore ZZB NOB – torej partizanov?  Ker smo imeli rdečo zvezdo – simbol partizanov in NOB, zmage zaveznikov nad Hitlerjem in njegovim plačancem (domobrancem)? Ker smo počastili partizane, ki so z rdečo zvezdo na glavi Sloveniji priborili Prekmurje, Primorsko in morje?

Prisega prve generacije slovenske vojske - Ig, 2. junij 1991
Večkrat sem že napisal, da je logično, da praporščaki ZZB NOB predstavljajo partizane, ne pa JLA ali SFRJ. Konec kocev tudi na praprotmi piše ZZB NOB ali NOV, ne pa JLA. Jasno je, Janša noče, da bi se rdeča zvezda asociirala na partizane, temveč hoče s ponavljanjem doseči, da bi se rdečo zvezdo povezovalo izključno z SFRJ, totalitarizem ali agresorsko JLA.

Osebno mislim, da je rdeča zvezda le izjemno priročen izgovor, da bi iz proslave odstranili partizane oz. njihove predstavnike. Vemo, Janša izjemen zagovornik domobranstva, njihovih zločinov, kolaboracije in izdaje, ter, seveda, sramotnega poraza, ki so ga doživeli skupaj s Hitlerjem in Tretjim rajhom. Skupaj z RKC in njenimi plačanimi zgodovinarji (večina jih je zaposlenih na ŠCNS), poizkušajo iz slovenske zavesti izbrisati zmago partizanov, njihov boj in zmago v NOB pa kriminalizirati in demonizirati, predvsem s številnimi izdaji knjig na temo zločinov partizanov in komunistov. Če so desničarji govorili, da smo bili od 45 do 91 podvrženi komunistični literaturi, pa smo danes podvrženi domobransko-klerofašistični literaturi. Ne verjamete? Kar pojdite v knjigarno Konzorcij, pod slovensko zgodovino poste našli ¾ knjig, ki govorijo o partizanskih zločinih, o domobrancih kot žrtvah, o domobranskih pričevanjih, en kup knjig o povojnih pobojih, knjigah o jugoslovanskem totalitarizmu, sedaj sem videl, da je nekdo celo izdal knjigo »moje življenje v totalitarizmu 1945-1991«, na naslovnici pa je imel tako svastiko, kot srp in kladivo. Kakšna pretiravanja so v tej knjigi si lahko le domišljam, saj je ne bom kupil, še manj pa prebral.  

Janše levo, Bavčar zgoraj desno
Smo v demokraciji, svoboda govora in vsak lahko objavi kar hoče, ničesar ni narobe s tem. Hočem samo povedati, da ni preveč Jugoslavije, v Slovenije, ni preveč rdečih zvezd ali partizanov, ulic itd. Povedati hočem, da je preveč domobrancev, preveč svastik, preveč križev, preveč poizkusov rehabilitacije ljudi, ki so sodelovali z največjim zlom 20. Stoletja – Hitlerjem, nacizmom in fašistom. Oba sta totalitarna režima, ampak Janše in ostalih to ne moti, ko zagovarjajo in opravičujejo zločinov nad rojaki, s strani domobrancev, v imenu totalitarizmov, tudi katolicizma, pod komando Himmlerja in ostalih. Ne, ta totalitarizem jih ne moti, tudi domobransko sodelovanje s tem totalitarizmi jih  ne moti, moti jih edino partizansko sodelovanje s totalitarizmom. Partizansko sodelovanje z zavezniki pri zmagi pa jih seveda ne zanima.

Sam sem živel majhen del življenja v t.i. totalitarizmu ali za železno zaveso. Po pričevanju sorodnikov, nam nič ni mi bilo narobe ali manjkalo. Nobeden nas ni nadlegoval, ničesar nam ni bilo prikrajšano zaradi tega, ker nismo bili v ZKS - ne jaz, ne moji starši in tudi ne stari starši. Še več, od mojega dedka brat je bil celo duhovnik, en njegov brat je bil pri partizanih, drugi pa pri domobrancih. Pisana druščina, pa se nikomur ni nič zgodilo, nobeden ni bil zaprt, čeprav smo vsi hodili k maši in verouku. Ne trdim, da nekateri niso bili prikrajšani za določene stvari v prejšnjem režimu, toda jaz govorim zase in za svojo družino. Da ne bo pomote, ničesar ne zagovarjam, govorim samo tako kot je bilo.

Janša v majici s Titovim motivom v Kumrovcu leta 1975
Koliko tistih, ki so danes najbolj verni, najbolj zagrizeni protikomunisti, člani SDS, NSi ali cerkveno-domobranski zgodovinarji, je bilo v prejšnjem režimu članov ZKS? Ogromno. Samo na pamet: Janša, Gorenak, Jerovšek, Rupel, Brejc, Šircelj, Zver, B. Brezigar, Krkovič, Černač, S. Ramšak itd. In potem ti takšni ljudje moralizirajo o rdeči zvezdi in totalitarnem režimu? Režimu katerega člani so bili tudi sami? Ne ga srat. Kje je tukaj logika. Janša je lahko leta 1975 v Kumrovcu nosil majico Tita, danes pa je to protiustavno? Prvič, nikjer ni bilo napisano, da se morajo takrat nositi majice s Titom, pa se je Janša, danes vsaj na zunaj največji antikomunist, odločil, da bo nosil takšno majico.

Janša je v prosvetnem domu v Žalni pristopil v ZKJ
Janša je retoriko proti rdeči partizanski zvezdi začel lansko leto, po tem, ko je že videl, da se proces v zadevi Patria ne nagiba v njegovo smer, hitro se je mogel spomniti neko zgodbo, s katero bi prekril sojenje, zgodbo s katero bi ljudi, predvsem svoje vernike preusmeril z branja dokazov, na neko popolnoma drugo zadevo, nepomembno.  Zakaj bi sicer po 20 letih, kar na enkrat poslala rdeča zvezda in partizani problem na državni proslavi? V letih prve Janševe vlade 2004-2008 ni bilo nobenih problemov! Gre za ceneno preusmerjanje javnosti iz posebnih problemov na izjemno trapaste. Zato smo v krizi. Janša je človek, ki živi v preteklosti, za vse dosedanje probleme krivi preteklost, oziroma  vleče vzporednice s preteklostjo. Recimo, ob sodbi je rekel, da kaj takšnega ni bilo niti v trdem komunizmu, potem je seveda v igro povlekel tudi Roško itd. Vse kar naredijo levičarji njemu, takoj da primerjavo s prejšnjim režimom. Človek, ki živi v preteklosti, ne more voditi v prihodnost!

Ivan Janša
Zakaj je Slovenija v krizi? Zaradi preveč Jugoslavije? Niti ne. Zaradi prisotnosti rdeče zvezde? Še najmanj. Slovenija je v takšni krizi zaradi nesposobnih politikov, ki se ukvarjajo s polpreteklo zgodovino, s preteklimi dogodki, ne pa s sedanjostjo in prihodnostjo. To je največji problem. V tako hudi krizi smo tudi zaradi Janše. Predvsem zaradi Janše. V času prve njegove vlade je bila konjunktura, bila je povsod po Evropi. Konjuktura ni bila posledica Janševe vlade ali njenih dejanj, prej obratno. Prav Janševa dejanja so Slovenijo pripeljala na rob bankrota. Seveda, janšisti bodo pisali »itak je JJ vsega kriv«, to je njihov univerzalni odgovor. Na oblasti je bil 5 let in je kriv za 20 let slabega. Ni važno koliko časa si na oblasti, saj nesposobni ljudje, lahko zajebejo stvari v zelo kratkem času. Še posebej če imaš nesposobne ministre. V letih 2005-2008 so banke posojale nezavarovane tajkunske kredite, največ denarja sta prejela Zvon 1 in 2, pa Vegrad itd., s temi krediti se je gospodarstvo zadolževalo, ko je prišla kriza, teh kreditov niso mogli odplačati, podjetja so propadla, banke pa niso dobile svoj denar. V nadzorne svete bank je Janševa vlada postavila ljudi, ki so gledali stran, ki niso imeli nobenih izkušenj v bančništvu, edini pogoj je bil: članstvo v SDS. Kot sem dejal, nesposobni ljudje ne rabijo veliko časa, da uničijo stvari. Slovenija se je iz 15 milijard zunanjega dolga leta 2004 zadolžila na 40 milijard leta 2009, Pahor je Slovenijo zadolžila za 8 milijard, Janša pa za 25. Bratuškova pa za manj kot 2 milijardi. Vizjak pravi, da niso oni odgovorni, da se je gospodarstvo zadolževalo preko svojih zmožnosti, a dejstvo je, da niso ničesar storili, da bi jih opozorili. Zakaj? Zato ker se jim je šlo za ugled. Za populizem. Bolj kot se je gospodarstvo zadolževalo več denarja so imeli, več delavcev so lahko najemali, bolj so zapravljali, manjša brezposelnost je bila, boljše kazalce je vlada imela. Češ, da so zaradi njihovih ukrepov tako dobri gospodarski kazalci. Leta 2008 s prihodom krize je vse to počilo kot milni balonček! Ja, potem niso pa nič krivi. Ko gre dobro se trpajo po prsih, ko pa slabo, pa nič krivi.

Janša je za krizo obdolžil že marsikaj in marsikoga: komuniste, udbomafijo, bivšega predsednika, strice iz ozadja, partizane, povojen poboje, medije, zgodovinarje -  v bistvu vse, ki jih Janša osebno ali politično ne mara. Tako pač on deluje.

Jaz pa bom rekel, v stilu Janše, da so za krizo v Sloveniji krivi domobranci in poizkusi klero-zgodovinarjev pri njihovi rehabilitaciji!

Roška 1988 - Partizan in partizanski prapor z rdečo zvezdo: http://www.slovenskapomlad.si/uploads/1988_22_7ab.jpg

14 komentarjev:

  1. Bravo, odličen komentar in odziv na brezupnega paranoičnega osebka po imenu-Janša.

    OdgovoriIzbriši
  2. niso lahke gledati trpljenje člana komunistične partije janše, ki še vedno obračunava s komunistično partijo, torej sam s seboj.....rdeče zvezde, simbola našega partizanskega osvobodilnega NOB, pa itak nikoli nihče ne more zbrisati....

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimivo,da nobenih teh praproščakov NOB-ja,vseh teh z rdečo zvezdo,ni bilo leta 1991.Takrat so se poskrili ko usranci,sedaj pa se predstavljajo kot za največje junake usamosvojitve.
    Od teh barab rdečih,noben ni hotel samostojne Slovenije.Vsi poznamo kakšne gnusne izjave je dajal Stanovnik!Sram jih je lahko,barabe rdeče morilske,ko je šlo za Slovenijo,so bili oni proti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ti nisi resn :D, dej se vprašej kje je tvoj ljubljeni Janšek bil, ko so drugi glave nosili naprodaj, pa kje je bil , ko so sestrelili helikopter poln kruha pa se je točno vedelo kaj je v tej gazeli. Bolj pametno da greš še mal počivat ne pa da pišeš neumnosti.

      Izbriši
  4. To osamosvojitveno prevaro so speljali, politična emigracija in RKC, saj so meli največji vložek v tej prevari - denacionalizaciji. Nikogar drugih niso pustili zraven, saj so se bali, da se jim bo osamosvojitvena prevara "sfižla", zdaj pa to uporabljajo kot nihče ni bil za osamosvojitev.

    OdgovoriIzbriši
  5. siguČe te en sistem na vseh šolah kulturi športu 70 let bombardira s svojo resnico ne veš pa zakulisja,ki je bil krut in krvav do svojih nasprotnikov in ni tolerirav nasprotnega mnenja ,ki je bilo kaznivo dejanje je bil ta sistem prijazen samo do vladajočih ostali pa so ga s strahospoštovanjem tolerirali,ker se mu niso imeli sčem upret je to zločinski režim kar pa je režim bivše juge bil.Ob osamosvojitvi smo pa sistem zamenjali nismo pa oblasnikov s Kučanom in Drnovškom na čelu,ki so si napisali zakone po svoji potrebi in v 22letih zapufali banke denar pa pokradli če bi to naredil Janša birno imeli po vseh cajhngah in tv spiske njegovih simpatizerjev in vsote pokradenga,ker pa so to sami delali pa teh spiskov ne dajo v javnost kažejo pa s prstom na Janšo,ki pa je zahteval objavo imen za stanje v naših bankah.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako! Sem bil v LDS-u, kjer so se dogajale same svinjarije! LDS je mafijska naveza! Kramarjevo maslo je samo vrh ledene gore.

      Izbriši
    2. Ti si pa res en pacient :D

      Izbriši
  6. Tale blog je navadno skropucalo!Mešpaš hruške in jabolke. Mešaš prejšni čas, ko je človek, da je kam prilezel moral bit v kurčevi partiji. Zahtevamo lustracijo in odstranitev vseh jogoslovanskih simbolov, ki v osamosvojeno Slovenijo ne pašejo. Očitno ljudje tvojgea tipa rabijo poseben zakon, ki bo prepovedal nošenja bivših simbolov?! Ta tvoj kurčev blok ne prispeva k spravi ampak razdor samo povečuje. Več koristi od tebe bi bilo, če bi se zaletaval v zid kot pa pisal neproduktivni blog!

    OdgovoriIzbriši
  7. Janšisti, pojdite nazaj v osnovno šolo in se naučite slovenskega jezika, slovnice. In vi ste mi kleni Slovenci, pa niste sposobni enega stavka napisati pravilno.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zanimivi so komentarji privržencev Janše, zelo slaba slovenščina, polno zmerljivk in žalitev, neznanje in mešanje dejstev, nepoznavanje zgodovine iz bližnje preteklosti, kaj šele bolj oddaljene, trditve, ki jih brez razmišljanja s svojo glavo ponavljajo za drugimi, predvsem za Janšem, ki pa itak rad vse preobrača tako, kot njemu paše, danes se hvali z uspehom, drugič kritizira in krivi druge za neuspeh tega istega, ko se izkaže za neuspeh ... Škoda komentirati in se prerekati s takimi.

    OdgovoriIzbriši
  9. bravo avtorju :)

    dajte čim bolj sherat ta blog, da prodre do čim več ljudi, ki imajo poln kurac sds vojske

    OdgovoriIzbriši
  10. ponudba posojila v 48 urah.
    Zdravo Imate finančne pomisleke? In tisti, ki imajo težave pri pridobivanju kapitalskih posojil pri lokalnih bankah in drugih finančnih institucijah. Oglejte si ta naslov E-mail: maurogiovanni00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  11. ponudba posojila v 48 urah.
    Zdravo Imate finančne pomisleke? In tisti, ki imajo težave pri pridobivanju kapitalskih posojil pri lokalnih bankah in drugih finančnih institucijah. Oglejte si ta naslov E-mail: maurogiovanni00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši