petek, 28. december 2018

Kaj je novega?

Že dolgo časa nisem nič napisal v moj blog, ki sem ga ustvaril leta 2007. Takrat je to bilo še na SiOL-u, ki ga poganja platforma wordpress, ki ga je že davno povozil čas. Prav zato sem se pred leti, mislim da 2013, odločil, da svoj blog preselim na Goolgov blogger oz. blogspot, ki je bil neprimerljivo hitrejši in preglednejši. To leto sem bil še precej aktiven, če lahko temu rečem, saj sem napisal samo 13 prispevkov, vendar so bili le-te obširni in s precej informacijami. Potem pa se je stvar končala. Zakaj?

Najpomebnejša stvar je bila, da sem 2014 novo zaposlitev, ki mi je vzela ves prosti čas in predvsem energije, saj so bile nadure stalnica skoraj 3 leta. Nisem imel ne časa, ne volje, da bi kaj napisal, poleg tega pa sem z leti tudi izgubljal zanimanje za polpreteklo zgodovino in aktualno politiko nasploh.

Recimo, včasih sem sem se kar precej osebno obremenjeval s politiko, zgodovino in predvsem, kaj so naši politični veljaki izjavili v medijih. Predvsem Janša in desničarji. Če mi kakšna stvar ni bila po godu sem takoj napisal članek v mojem blogu. Hotel sem predstaviti svoje menjne in mišlenje na aktualne politične teme. V sklopu vsega tega sem tudi kupoval (prevdsem iz antikvariatov) knjige na temo polpretekle zgodovine, predvsem partizanstva in slovenske osamosvojitve, samo zato, da bi imel več virov in informacij glede polpretekle zgodovine. Po več kot desetih letih kupovanja in zbiranja imam v osebni knjiižnjici več kot 150 knjig na to temo. Sicer pa imam v lasti več kot 1200 knjig, če katerega zanima to. Po moje bi še naprej kupoval in bral knjige na temo partizanstva, če mi ne bi zmanjkalo časa za te stvari. Zadnji knjigi, ki sem ju kupil na temo partizanstva in osamosvojitve Slovenije, so bile od dr. Boža Repeta, ki ga spoštujem kot enega izmed najboljših slovenskih zgodovinarjev. V plalanu imam še nakup biografije o Titu (Ivo in Slavko Goldstein), Slovenija v vojni (Čepič, Guštin, Troha) ter Domobranci, zdravo - Bog daj (Nose)... to pa je zaenkrat vse kar se tiče polpretekle zgodovine. Še vedno me zanima, vendar ne toliko, da bi še vedno pisal blog in prepričeval ostale ljudi. Vsak naj verjame, kar pač želi!

Nobene željem nimam po nadaljevanju pisanja bloga, če se dobro spomnim, sem imem pred leti v mislih napisati še dva ali tri precej obširne prispevke glede NOB in demonizacije le-tega, pa če sem iskren sem popolnoma pozabil za kaj bi šlo. Verjetno nikoli ne bomo vedeli. Porajala se mi zamisel, da bi začel pisati nov blog, pravzaprav domena je že registrirana, samo da slednji ne bi bil povezan s polpreteklo zgodovino, pač pa z mojim osebnim življenjem, kot so: potovanje, kolesarjenje, recenzije knjig, osebne dogodivščine, človeška psihologija itd. Ne vem še. Tako hitro, kot se mi ideja poraja, tako hitro tudi izgine.

Za konec bi rad povedal samo eno stvar... imejte se radi, objemite svoje partnerje, objemite svoje otroke in povejte jim, da jih imate radi. Ne čakajta na boljši jutri, ne čakajta na dan, ki mogoče nikoli ne bo prišel...ukrepajte zdaj! Če ste zaljubljeni, povjete tej osebi,  da jo imate radi...če vas ima tudi oni, potem je super, če vas nima, potem jo pozabite in pojdite naprej. Nikar ne obstante na tej točki predolgo, če vas nekdo nima rad, potem je šoda izgubljati energijo in čas, predvsem pa škoda je bolečine, ki pride zraven. Pozabite in pojdite z življenjem naprej. Kdo ve, mogoče vas za naslednjim ovinkom čaka še nekaj boljšega...same ne smete obupati!!! Lepo se imejte!

Edit: Prispevek sem še enkrat prebral in ima ogromno pravopisnih napak... toda... tako kot vedno do sedaj... tudi ta prispevek ne bo lektoriran, ampak bo objavljen tako kot je bil v prvo napisan...hahaha

1 komentar:

 1. Hvala Bogu, da sem v DR osagiede verjel, ko sem prebral toliko pričevanj o njegovem delu in se odločil, da ga bom poklical. Jaz sem Kovačič Jožef. Pišem svoje pričevanje, za katerega nikoli nisem mislil, da je mogoče. Preden sem spoznal DR Osagiedeja, sem začutil, da je to vraževerna vera in da čarovnije niso znanstveno dokazane, toda to uroka me je prepričalo v nekaj drugega. On je dober človek. Svojo bivšo ženo sem našel s pomočjo tega človeka po štirih letih poskusov, vendar ni bilo mogoče ničesar pokazati. Če preberete pričevanje DR Osagiedeja, je res. Moja žena Sharon me je zapustila več kot 4 leta in rad bi jo vrnil in jo poskušal prositi, naj se vrne, vendar me je obšla gluha in me javno razglasila za absurdno. DR osagiede mi je poslal eden od mojih prijateljev, ki mu je pomagal tudi na mojem delovnem mestu, in sem mu povedal, da je vraževeren in da je nor, da verjame v takšne fetišistične stvari. Toda po tolikih mislih o tem sem šel na spletno stran in se odločil, da ga pokličem po e-pošti. Hitro mi je dal številko svojega mobilnega telefona in pogovarjali smo se že dolgo časa. On je najboljši. Preden je napisal službo, sem že imel zavarovanje. V treh dneh je moja bivša žena prišla po štirih letih posmeha, da je nekoristen človek, prišel k meni in me vprašal. Nisem vedel, kaj je ta človek naredil, vendar je zelo dober pri tem. Zahvaljujem se mu in mojemu prijatelju, ker ga poznam vsak dan v mojem življenju. Mislim, da bo pomagal vsakomur, ki prosi za pomoč. Kontaktirali ga boste na doctorosagiede75@gmail.com ali WhatsApp +2349014523836
  in je tudi sposoben ...
  1) ljubezenske igre
  2) izgubljene ljubezenske uroke
  3) ločitev
  4) zakonca zakonca
  5) očarljivo vezivo
  6) uroki raztapljanja
  7) simulirajte majhnega ljubečega prijatelja
  8.) boste napredovali v črkovanju vaše pisarne / loterije
  9) bo zadovoljila vašo ljubezen
  10) želite biti bogati
  doctorosagiede75@gmail.com ali
  whatsapp +2349014523836

  OdgovoriIzbriši