sreda, 23. januar 2013

Mitingi resnice Zbora za republiko

Desničarsko združenje Zbor za republiko ima po Sloveniji turneje, kjer v grobem ponavljajo teorije zarote komunistične udbomafije zoper velikega Vodjo Ivana »Janeza« Janše. Slednjemu se že 30 let dogajajo krivice, vsako leto je večkrat žrtev stricev iz ozadja. Čeprav Janševi jurišniki govorijo, da je scenarij napadov na Janši vedno enak, pa se nezmotljivi Ivan vedno ujame v zakon stricev iz ozadja, ki imajo štab v Murglah.

1. decembra 1989 je Milošević napovedal »mitinge resnice« v Sloveniji
, to mu je preprečil zloglasni sekretar za notranje zadeve Tomaž Ertl, ki je aktiviral Milico in zatrdil, da bodo Miličniki uporabili vsa sredstva zoper »obiskovalce« iz Srbije, če bo potrebno.

Januar 2013, Janša je organiziral svoje mitinge resnice z Zborom za republiko v glavni vlogi. Na teh zborovanjih imajo veliko »uglednih« govornikov in intelektualcev, med drugimi tudi moralnega teologa Štuhca, ki je izjavil, da so starši sami krivi, če otrok strada in da imajo v ta namen Karitas – torej nobenega problema ni. Tudi ni problema, da je Zvon 1 in 2 od banke in ostalih upnikov dobil kar 800 milijonov, po novih podatkih pa so celo dolžni milijardo evrov. Torej je tudi mariborska nadškofija pripomogla da so otroci lačni. Velika jajca potrebuješ, da si upaš izreči takšne stvari, če tvoj delodajalec od bank prejel več denarja kot vsi tajkuni skupaj. Kdo je torej tukaj nesposoben?

Namen zbora je le en, zaščititi lik in delo Ivana Janše ter ga za vsako ceno obdržati na oblasti, da bo še naprej ohranjal in zagotavljal privilegije stranki in RKC. Le tako si lahko razlagam, zakaj je RKC tokrat šla čisto v politične vode, borba na vse! Priprave na novo inkvizicijo so v teku. Druga oz. Bela republika je ogrožena. Metode napadanja so znane in videne že v bivšem sistemu, osebna diskvalifikacija je »go to« orožje Janše in njegovih jurišnikov. Bolj kot napadaš svojega nasprotnika, bolj o njemu lažeš in si izmišluješ stvari, bolj mu zbijaš kredibilnost. Tokrat to ne delujejo najbolje, Janša je živčen in prestrašen, oblast mu spolzi iz rok. Državljanska lista Viranta je že izstopila iz vlade, verjetno bo tudi DeSuS, to so dejanja, ki jih Janša ne more pomesti pod preprogo.

Uporaba teorij zarot govornikov je tokrat na vrhuncu, dolga leta so gojili ovce, da so dovzeti za takšne teorije, parili so jih prav za takšne trenutke, ko bo šlo Janši zares v nos, takrat bodo lahko s teorijami zarote z lahkoto prepričali 10-20 odstotkov najbolj zvestih Ivanovcev Ne glede na vse, Janša ima svojo volilno bazo in določeno število glasov garantirano, ni važno kaj ga obtožijo, vstop v parlament ima zagotovljen!

Pravijo, da je talec država, da rušijo državo, da delujejo proti državi, da so proti osamosvojitvi, če pade vlada in Janša, bo konec samostojne Slovenije in podobnih bedastih izjav zmedenih govorcev, ki morajo po ukazu 24/7 nastopati v javnosti in govori »svojo« resnico in predsednika KPK predstavljati kot najslabšega človeka v zgodovini Slovenije. Tem ljudem ni za državo, njim se gre samo, da Janša obstane na oblasti, briga jih za državo, to jim je samo izgovor. Če bi jim šlo dejansko za državo, bi lahko Janša odstopil z mesta predsednika države, koalicija pa bi ostala nespremenjena in v enaki sestavi – z drugim preds. vlade, seveda.

Še bolj se mi je zdel zanimiva naslovnica Reporterja, češ da Janšo rušijo zato, da bi se njegovi nasprotniki poslužili 100 milijonskih provizij pri prodaji državnih podjetij. Ali je Repoter po nepazljivosti izdal načrt Janševe vlade, če bi ta obstala na oblasti in ustanovila državni holding? Kajti, Janševi nasprotniki so v večini proti prodaji državnega premoženja, edini Janša ima veliko željo, da bi prodali vse državnega, mogoče smo prav od režimskega medija dobili načrt in namen Janše? To bi znalo razložiti, zakaj se Janša tako zavzema za državni holding, ki bi politiki omogočil netransparentno prodajo državnih podjetij…

6 komentarjev:

  1. "Tem ljudem ni za državo, njim se gre samo, da Janša obstane na oblasti, briga jih za državo,"

    Lepo bi bilo, če bi pri pisanju uporabljal tudi logiko, vsaj malo zdrave kmečke pameti...
    Noben Janšev volilec ne more računati na priskledništvo ( razen številčno zelo omejene in s tega vidika nepomembne skupine ljudi), tako kot včeraj horde že itak preplačanih šolnikov, ki so jih včeraj z lahkoto rekrutirali na ulice.
    Če ne bi šlo za obrambo konkretnih denarnih nezasluženih privilegijev, za obrambo samih principov idealov jih ne bi bilo na ulice...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Povprečen Janšev volilec ne, lahko pa na to računajo lojalni člani stranke SDS ali podporniki, ki so kaj naredili za stranko. Kaj, ali misliš, da je Dežman postal direktor arhiva zato ker je sposoben? Še enkrat pomisli. Kaj pa Petek, Rončević, en kup nan novo zaposlenih v Sovi itd.

      Izbriši
    2. Horde preplačanih šolnikov? Lepo prosim, no. Niso ne horde, ne zombiji, ne komunisti, le šolniki, ki bi jih radi čim več odpustili. V vsaki normalni državi pride v takšnih primerih do stavk.

      Izbriši
  2. Žalostno, da je nam državljanom v teh dvajsetih letih z molkom in apatijo uspelo ustvariti elito, ki je prepričana, da je edino ona tista, ki je nezmotljiva in sposobna, od boga poslana imeti oblast v svojih rokah. Zelo me čudi, da moralni teolog gospod Štuhec, tako vztrajno prepričuje vse in vsakogar, kakšna krivica, se godi gospodu Janezu Janši, obenem pa vehementno obdolži krivde starše, sorodnike in učitelje, ker ne gredo na Karitas po hrano za tiste, ki so lačni. Nenadomestljivih velikih vodij in politikov poznamo kar nekaj iz skoraj včerajšnje zgodovine v naši okolici in iz bolj ali manj pretekle v Evropi, ne bom naštevala imen, vsak se jih bo hitro spomnil, posledic tudi.
    Nekateri znamo še vedno misliti s svojo glavo, pa tudi težav s spominom nimamo. Če bo svobodno gospodarstvo vse rešilo, zakaj pa potem taki dolgovi. Nekoč so se prodajali odpustki, je že kar nekaj stoletij od takrat, verjetno bi danes nekateri radi videli, da državljani zopet kupjemo odpustke, sama jih sigurno ne bom. Zakaj? predvsem zato, ker vse, kar imam, ni veliko, vendar do tega sem prišla s trdim in poštenim delom, če je bilo vedno pošteno plačano, je druga tema, vendar napake, ki sem jih naredila, sem morala sama popravljati in nositi njihove posledice, ne pritožujem se, tako je bilo edino prav.Nimam nič proti temu, da se pomaga tistim, ki so te pomoči potrebni, vendar pa je treba tudi preprečevati in ne prepričevati,ter odpravljati vzroke, da do tega prihaja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kdo more trditi, da je JJ prestrašen, ker mu oblast drsi iz rok? Ali ne ponuja povsem mirno, naj rušitelji vlade pridejo na dan z konstruktivno nezaupnico in prevzamejo krmio države. In zakaj je JJ iz osvoboditelja postal sovražnik države N 1 ? Ali so mu po vseh aferah kadarkoli kaj dokazali. Tudi skrpucalo PKK, ki sem ga prebral v celoti ja tako poln lukenj, da bo hitro padal na sodišču, če bo normalno sojenje Ne postrevvolucionarno). Od kod tako sovraštvo proti njemu, saj so pogoste trditve, da zida bolnico v Avstraliji (tam ne vedo nič)da je nagrabil milione (ki jih ni videti),da je samodržec (trdim, da je demokrat)itd.itd. Sovraštva je toliko, da ni izključen kakšen umor. Umori so levici ne tako daleč nazaj zelo blizu, saj na Slovenski zemlji leži okoli 13000 trupel raznih narodov in je posejana z grobovi. Tudi medijem v premislek, ne podpihujte ljudi, da ne bo katastrofe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JJ je paničen, ker se zaveda, da bo kot eden zadnjih partijcev postal neslavna polpretekla zgodovina. Svojo oblast je vzdrževal s spodbujanjem razdora med državljani. Spoštovani Anonimni, kaže da vam je več do lustracij, kot do složnega slovenskega naroda. Za vas greh ni takoj greh. Najprej ugotavljate, kateremu polu kdo pripada. Če je na vaši strani, je demokrat, pravičnik, intelektualec ne glede na dejanja. Če ni vaš simpatizer, je primitivec (po Barbari Breziger, po vaše-klavec ). Ali ste koštrun, ki se za prevlado trka do smrti, ali ste zmožni v svoji človeški naravi odkriti in prisluhniti božanskemu, ste se res rodili zaman?

      Izbriši