nedelja, 20. januar 2013

Janez Janša se bori za privilegije oblasti

Ivan »Janez« Janša o teorijah zarote udbomafije in stricev iz ozadja govori že od 90ih let naprej. S tem je začel takrat okoli njegove odstavitve z mesta obrambnega ministra 1994. Mogoče so kdaj takšne povezave obstajale, danes pa jih zagotovo ni več – razen v glavah desničarjev. Janša svojim poslušnim privržencem še posebej v zadnjih letih vsak svoj neuspeh upravičuje s tem, da so ga strici iz Murgelj, po domače, zajebali, da so proti njemu namerno spletli afere itd. Mogoče res, saj tudi on počne enako drugim, to je pač del politične igre, a dejstvo je, da je v aferah, ki bremenijo Ivana Janšo, več resnice in argumentov, kot v tistih, katere je namerno umetno ustvaril Janša s podporo svojih režimskih medijev. Tudi »afero« KPK, torej poročilo protikorupcijske komisije, si je ustvaril sam, saj ni mogel razkriti, kje je dobil 210 000 €. Janša si je jamo skopal sam, sedaj so seveda krivi vsi drugi. Znova je žrtev zarote - ki se mu godi že od leta 1983 - kot tolikokrat poprej, komunajzarskega štaba stricev iz bunkerja v Murglah, ki se na Janšo spravljajo, da bi zaščitili svoje privilegije še izpred časov osamosvojitve. Po mojem mnenju Janša tem teorijam zarote dejansko verjame, to je tudi ena izmed lastnost paranoičnih ljudi, takšni ljudje povezave najdejo v vsem, vse stvari lahko povežejo, v tem primeru Janša vse stvari poveže z ultra-levičarji, kakor danes imenujejo vsakega, ki nasprotuje vladi, še posebej pa Janši in SDS-u.

Ne bojim se uspeha vlade! Edino kar se bojim je nepotizem
in klientelizem te vlade.
Po Janševem prepričanju se vsi borijo za svoje privilegije: Kučan, borci NOB, sindikati, šolniki, protestniki, opozicija – torej komunajzarji in zombiji. Janša je na Kobaridu s srečanjem z zamejci izjavil: »To je boj za ohranitev privilegijev in starih monopolov.« Seveda, Janša še nikoli konkretno naštel teh privilegijev, saj jih tudi ne sme, ker potem teorije zarote ne bi bile možne. Seveda pa je zanimivo videti, kako potem njegovi privrženci, takšni, ki samo ponavljajo to kar je rekel njihov veliki nezmotljivi vodja. Nekateri pač ne znajo narediti kakšen korak dva nazaj, malce premisliti, če to kar nekdo govori ima kaj smisla. Goreča privrženost je nekaj kar ni dobra, ker potem imaš zamegljen um!

V glavnem vsi se borijo za svoje privilegije. Tako pravi Janša, tako pravijo njegovi mediji, tako pravijo njegovi privrženci  - takšni ki pošiljajo pisma podpore žrtvi zaroti zombi-komunistov.  Protestniki se ne borijo za privilegije, še najmanj tistih še iz časov osamosvojitve, kakršnikoli naj bi že bili, ampak se borijo zato, da se jim plače ne znižajo, da se ustavlja brezposelnost, korupcija, nepotizem, aroganca in vzvišenost oblasti in politikov, za šolstvo, za šolsko prehrano itd., to niso privilegiji, to so pravice. Da imaš normalno plačo, ki se ne niža zaradi zgrešenega varčevanja, to ni privilegij, to je pravica! Ne glede kaj naj napiše, tisti, ki danes po forumih in komentarjih trobijo, da se borijo za svoje privilegije, tisti bodo nadaljevali s tem še naprej. Razumem to.

Lahko pa bi se nekateri desničarji malce obrnili na svojo stran, kaj če se za svoje »privilegije« ne borijo le skrajno levičarji? Kaj če imate takšne patrone tudi na svoji strani? Da ne? Seveda ne, v vaših glavah je Janša svetnik, borec proti nepravičnosti in komunistom, ki še vedno iz ozadja vladajo v Sloveniji… ja, ja, ja; bla, bla, bla! Janša je edne izmed največjih borcev za svoje privilegije in za privilegije svoje stranke! Nepotizem in klientilizem, zaposlovanje svojih kadrov, čeprav neprimernih za določeno mesto, financiranje lojalnih medijev z državnim denarjem itd., vse to so privilegiji. Nekateri seveda kaznivi, večina dovoljeni, edini pogoj za dosego takšnih ali drugačnih privilegijev je: da si na oblasti! Tako je, oblast je največji privilegij, in za ta privilegij se Janša danes bori na vse pretege.  Za obrambo teh privilegijev je Janša aktiviral čisto vse ljudi, kar jih ima na razpolago. Za vso ceno morajo obraniti svojo vladavino, zato so v akcijo poklicali tudi visoki kler RKC.

V zadnjem času so se oglasili vsi: Štuhec, Stres in Rode, vsi so v en glas zatrdili, da protesti niso nastali spontano, da nekdo stoji v ozadju itd. No, saj veste kaj so ti samooklicani dušni pastirje govorili. Seveda, če še niste ugotovili, RKC ima ogromno privilegijev v današnjih časih, največ od vseh, njih se varčevanje ni dotaknilo, daleč od tega, zahvale gredo seveda Janševi vladi, zato tudi je njihova prva naloga, da Janša ostane na oblasti. V ta namen so se visoki cerkveni dostojanstveniki aktivirali in začeli z veliko obrambo. Medtem ko cela Slovenija varčuje, ko se odpušča, nižajo plače, višajo davke, zateguje pasove povsod, pa slovenska Cerkev ni občutila nič od tega. Njihovi mediji so še vedno financirani iz državnega proračuna, prav tako Cerkev še vedno na leto dobi okoli dva milijona davkoplačevalskega denarja. Oproščena je plačila za maše, pogrebe in druge verske storitve, ne plačujejo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, tudi nepridobitna dejavnost cerkvenih oseb ni obdavčena, država jim delno financira pokojninsko-socialne prispevke, Cerkvena osvetljava pade na stroške občin itd. Takšni davčni in finančni privilegije so močni razlog za borbo, seveda naši kleriki to delajo pod pretvezo, da se borijo za kristjane, na katere se lahko strela brez kazni. Napaka, na kristjane nobeden ne strela, temveč izključno na cerkveni vrh, ki se kar naprej vmešava v politiko! RKC se mora enkrat za vselej odločiti, ali bo skrbela za vero, ali pa bo politična stranka. Večkrat jih zanese na politični parket, potem pa ko jih obronavajo kot politične osebe, pa takoj jokajo, da so kristjani še enkrat več napadeni in da jim je kršena svoboda do verovanja, da gre za kulturni boj in ne vem še kaj! Tako pač ne gre. Če se greš politiko, potem pričakuj tudi napad nazaj. Hja, ne smemo še pozabiti, da je prav ta vlada podarilo Beljski otok cerkvi, še ena privilegija, seveda, najpomebnejše pa je, dokler je ta vlada na oblasti, v javnost ne bodo prišli podatki, koliko denarja je NLB posodila Zvonu 1 in 2. Gre seveda za več denarja, kolikor so skupaj dobili vsi slovenski tajkuni!! Nekateri govorijo, da sta Zvona dolžna več kot  milijardo evrov.

Žrtev komunistične zarote od leta 1983,
takrat ko so ga izključili iz ZKS
Janša je med drugim še dejal: "V manj kot letu dni smo sprejeli vrsto ukrepov za stabilizacijo javnih financ, zagon gospodarske rasti, izboljšanje slovenskega poslovnega okolja. Sprejeti so bili ukrepi za krepitev bančnega sistema in upravljanje državnega premoženja, pokojninska reforma in proračuna za leto 2013 in 2014. Prišli smo do točke, ko so se stvari pričele obračati na bolje. Žal so se nekateri politični in civilnodružbeni akterji zbali uspeha vlade in zato skušajo strmoglaviti in s tem destabilizirati državo. Če komu to ni očitno danes, se bojim, da bo to dokazal čas". Seveda, kaj so oni sprejemali je jasno samo njim, dejstvo pa je, da se stanje v državi ne izboljšuje, temveč gre še na slabše. V katerih kazalcih Janša vidi, da se stvari obračajo na bolje, ne vem, vem pa, da gre samo za političen govor. Janša ima seveda v nadaljevanju svojega vladanja in nevladanja nov izgovor, za vse ti ukrepe, ki jih je sprejel ali bi še jih, če bi se v prihodnosti izkazali ne neuspešne in slabe, že dober izgovor, češ da je to vse zaradi tranzicijske levice, ultra-levičarjev in KPK. No ja, roko na srce, saj vedno drugi krivi za njegove napake in neuspehe. Imajo desničarji eno veliko veselje naštevati kaj vse na naredili, na koncu pa se izkaže da so v bistvu situacijo še poslabšali – to smo videli že v prvem Janševem mandatu.

Janša je tudi dejal: »Nekateri so se zbali uspeha vlade, zato jo poskušajo destabilizirati«. Prva vprašanje, ki mi je prišlo na pamet: Kakšni uspehi vlade? Resnično ne vem, kakšne uspehe je ta vlada do sedaj naredila? Kaj ima za pokazati? Varčevanje, ki je ostalim v EU že zdavnaj jasno, da ne deluje? Pokojninska reforma? Ja, ampak so reformo sprejeli soglasno z glasovi opozicije – nobeden ni bil proti!!! To je uspeh vseh. Sedanja opozicija ne deluje tako kot je Janševa, Sedanja opozicija ni sprožila niti enega referenduma še, medtem ko je Janševa sprožila kar nekaj, nekajkrat tudi družno s sindikati, ki so od nekdanjih zaveznikov postali smrtni sovražniki. Kako se stvari hitro spreminjajo, včasih skupaj proti Pahorjevi vladi in njegovim reformam, danes pa vsak na drugi strani. Edina stvar, katere sem se pa res zbal pa je: Nepotizem in klientilizem te vlade. To pa priznam! Vlada v teh dneh pridno zaposluje svoje ljudi na mesta za katera niso niti usposobljeni ali primerni  - vse kar šteje je partijska izkaznica SDS in lojalnost! V.d. se teh dneh zaposluje za določen čas petih let, na plano pa je prišel zaskrbljujoč podatke, da je vlada v sovi zaposlila kar 25 ljudi, domnevno blizu stranki SDS. To je zaskrbljujoč podatek! Ta privilegij, ki ga ima vlada, SDS na veliko izkorišča, in logično je, da hoče biti čim dlje na oblasti, da zaposli čim več svojih ljudi, da bo dovolj dolgo na oblasti, da bodo zamenjali predsednika vrhovnega sodišča in generalnega direktorja tožilstva, da bodo še bolj znižali pokojnine borcem NOB, da bodo še bolj klestiki pokojnine internirancem nacističnih in fašistčnih taborišč, torej tudi neposrednim in posrednim žrtvam izdajalskih domobrancev, ki so ovajali zavedne Slovence svojim gospodarjem. Seveda, žrtvam komunizma, čeprav jaz preživele domobrance in ostale izdajalce, ne smatram kot žrtve komunizma, pa še vedno dobijo nespremenjeno finančno pomoč. Tudi otroci usmrčenih izdajalcev (govorim seveda o domobrancih – vojaško aktivnih) še vedno dobivajo nespremenjeno finančno podporo od države – neke poprave krivic, ali nekaj podobnega. No, tudi podatek da je Nova slovenska zaveza (gre za združenje domobrancev in ostalih podpornikov in  sodelavcev nacifašizma) je v zadnjih letih od države dobila več kot 450 000 €.

Na koncu se vprašajte, kdo se dejansko bori za svoje privilegije? Vsi, definitivno, vsak ima svoje določene privilegije, a nimajo vsi enakovrednih enako pomembnih privilegijev – nekdo dobi več, nekdo pa čisto malo, nekdo pa nič in je prikazan, kot da ima privilegije. Na vas samih je, da razmislite in pridete do svojega sklepa, kdo ima danes največ privilegije in kdo se za njih najbolj srdito bori! Pa ne pozabite: Oblast je največji privilegij!

1 komentar:

  1. V tem janševem poudarjanju 'uspehov' njegove vlade tudi jaz vidim željo vsaj njegove privržence prepričati, da bo za slabšanje razmer v državi v naslednjem času kriv nekdo drug, ne on. Češ, če nam ne bi metali polen pod noge, bi že vsi živeli v raju. Resnica je takšna, da Janševa vlada po večini izvaja liberalne projekte Virantove stranke, zato je tudi Šušteršič finančni minister in Pličanič minister za JU in pravosodje.

    In rezultati so porazni. Gospodarstvo je v recesiji, davčnih prilivov zato ni več, brezposelnost se veča, celi državni sistemi so v krizi, ker se manjša sredstva, nižanje proračunskega primanjkljaja pa tudi ne kaže kakšnega velikega učinka na zadolženost glede na BDP.

    In v takšnih razmerah se še hvali, ko mu skorajda noben več ne verjame. Kar se pa tiče njegovih vernikov pa se pogosto sprašujem, ali se tisti blizu njemu mogoče samo ne delajo, ker se bojijo, da jih bodo, če bodo začeli razmišljati s svojo glavo, izločili in popljuvali. No, za kakšnega Gorenaka to ne rekel, njemu se vidi, da je na svojem položaju samo zato, ker je poslušen, ne ker je kaj prida pameten.

    OdgovoriIzbriši