petek, 8. februar 2013

Slaba udeležba shoda v podporo Janši in politični eliti

Slab obisk shoda SDS oz. Zbora za republiko. Glede na to, da ima stranka SDS 30 000 članov, da je bil v prestolnico iz cele Slovenije organiziran brezplačni avtobusni prevoz, na katerem so ovce, ki ne morejo živeti brez Janše, dobili tudi brezplačne zastave, me je obiskanost shoda kar malce razočarala. Razočarala v smislu, da je Janša 8000 protestnikom proti političnim elitam govoril, da jih je malo, da ne predstavljajo niti nekaj odstotkov ljudi, ki so volili za SDS, da jih je le 0,5 Slovenije (ali nekaj podobno); sedaj pa je njih še manj kot udeležencev na 1. in 2. vseljudski vstaji zoper politično elito! Osebno sem pričakoval, da bo prišlo vsaj 20 000 ljudi, še posebej, ker so imeli člani nalogo, da morajo povabiti vsaj še tri ljudi.

V ZZR pravijo, da jih je prišlo 12 000, policija 9 000, toda, če hočete pogledati, kaj pomeni biti polen Kongresni trg z 10 000 ljudmi, si oglejte fotografije iz proslave ob dnevu boja okupatorja lansko leto! Na današnjem shodu je bilo v najboljšem primeru 3500 ljudi - pa še to sem veliko preveč povedal.

Govori so bili tudi razred zase. Pač pričakovano. Lažno domoljubje in lažni patriotizem, ki so ga izkazali z zastavami, ki so jih zastonj delili, nekaj pa so jih dobili že pred novim letom v SDS reviji Demokracija, ki je od države dobila tudi denarno "pomoč".

Resno, pričakoval sem več ljudi, ker sem menil, da bo Janša upravičil svoje komentarje in žalitve protestnikov na 1. in 2. vstaji, ko je rekel, da jih je premalo, da bi jih lahko upoštevali. Po Janševi logiki, tudi teh udeležencev shoda ZZR za politično elito ne rabimo upoštevati, saj jih ni bilo veliko, Janković je na volitvah dobil več glasov, kot jih je bilo tukaj udeleženih - če se izrazim po Janševo! Potrebno je tudi poudariti, da so se protestniki na 1. In 2. Vstaji zbrali brez brezplačnega organiziranega prevoza iz celotne Slovenije in brez finančnih pomoči raznih strank ali zborov!

Danes smo videli kako zgleda protest za elito, borba za privilegije, za privilegije vladanja, moči in vpliva! Danes nismo videli provladne proteste,v kateri sta samo dve strani še (NSi in SDS), ampak smo videli izključno pro-Janševe proteste. To je bilo za Janša, ne za Slovenijo, en za demokracijo in ne za Ljudi! Za Ivana je bilo, kajti brez Janše nam živeti ni!

PS. Nekdo od udeležencev je imel tudi transparent z rdečo zvezdo. Rdeča zvezda je bila narisana namesto pike na črko i v besedi 'strici'. Kako bo Janša odreagiral, da je bilo na shodu v njegovo podporo prisotna rdeča zvezda, ne vemo, vem pa, da so bile leta 1988 na Roški prisotne tudi slovenske socialistične zastave z rdečo zvezdo - takrat Janše to ni motilo, prav tako na prvi prisegi slovenske vojske, ki je potekala pod zastavami SFR Slovenije. Janša je toleranten človek :)

1 komentar:

  1. JANŠI se odštevajo dnevi!To so spoznale tudi nekatere čipirane ovce ! Nihče ne more več obrniti trenda navzgor! Karkoli naredi se obrne proti njemu! Prihaja čas, ko bodo nekateri morali položiti račune na mizo ! Konec bo kupčkanja , barantanja in izsiljevanja! SDS je žačela slediti LDS! Čas je, da tako ene kot druge narod vpraša PO ZDRAVJU!
    ZA Janšo jih je bilo le za malo večji pogreb!

    OdgovoriIzbriši