četrtek, 21. februar 2013

Zakaj Kangler ne bo znova kandidiral za župana?

Nekdanji mariborski župan Kangler bi na novih županskih volitvah definitivno zmagal! Zakaj tako pravim? Ker je v medijih govoril, da mariborska vstaja, zaradi katere je odstopil z mesta, sploh ni delo Mariborčanov, temveč stricev iz ozadja iz Ljubljane. Niso namreč protestirali Mariborčani sami, temveč so bili protestniki, tisti ki nimajo glasovalne pravice v štajerski prestolnic, uvoženi iz Ljubljane. Bili so namreč Kučanovi in Jankovićevi ljudje.

Kangle je seveda govoril o teorijah zarote, nekaj kar si je Janša izmislil, je Franc Kangler naslednji dan ponovil. Recimo, Janše je rekel, da mariborska vstaja nima nobene veze s postavitvijo radarjev v Maribor, temveč da so te t.i. vseslovenske oz. vseljudske vstaje, naperjene izključno proti Borutu Pahorju, da bi z protesti v taboru Kučana in Jankovića, ki sta podpirala dr. Danila Türka, poizkušal znižati visoko podporo Pahorju, ki ga je podpiral SDS, pa tudi NSi in ostale desničarske stranke, ter mogoče omogočiti presenečenje. Da je njihova teorija zarote iz trte izvita, se je videlo že nekaj dni po prvi vstaji, ko je Pahor celo pridobil nekaj odstotkov v anketah.

Kangler in Janša sta hotela javnost prepričati, da je mariborski župan žrtev političnih igric iz Ljubljane, zato logično, razlog za odstop niso in ne morejo biti radarji. Ljudem so prikazovali, da pravzaprav sploh Mariborčani ne protestirajo, da nezadovoljstva proti Kanglerju ni, da je še vedno priljubljen itd. Če bi bilo kaj resnice na tem, bi lahko Franc Kangler sedaj brez problemov kandidiral in zmagal brez večjih problemov. Seveda, če bi bilo to kar je Kangler govoril sploh res. Ker pa vemo, da ni niti malo resnice v vsej tej nori teorije zarot, in tega se seveda zaveda tudi Kangler, tudi možnosti za zmagi nima nobenih. Zato tudi se ni odločil kandidirati, ker bi se samo še bolj osramotil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar