sobota, 24. avgust 2013

Zakaj si desničarji, domobranci in Cerkev lastijo dan spomina na totalitarne žrtve?

Že minulo leto so cerkveno-desničarji organizirali proslavo na 23. avgust, ki je po novem dan spomina na žrtve vseh totalitarni režimov. Seveda, ta vse pa ne vključuje katolicizem, kot četrti totalitarni režim, ki ima na svoji grbi v 1600 letih moči na desetine milijone, če ne celo stotine milijone žrtev.

V Sloveniji  je nastal zanimiv fenomen: 23. avgust so si čisto prisvojili cerkev, domobranci in desna politika. Ne le, da je Cerkev kolaborirala z nacizmom, da je škof Rožman bil iniciator in duhovni vodja tako vaških straž, ki so se kasneje preoblikovale v MVAC pod vodstvom fašistov, ta čas je po Sloveniji nedolžne civiliste klala Črna roka, po kapitulaciji Italije pa je škof Rožman poiskal novega zaveznika v nacistični Nemčiji in Hitlerju. Ustvarili so Slovensko domobranstvo, ki je bilo popolnoma podrejeno Himmlerjevim SS silam.
Domobransko četo je vedno vodil nemški nacistični častnik - da se ve,
kdo je bil gospodar teh hlapcev!

Tudi tokrat bo tako. Letos so šli celo več in bodo celo proslavili 70. obletnico ustanovitve Slovenskega domobranstva, ki so 20. aprila na bežigrajskem stadionu prisegli Hitlerju, Veliki Nemčiji in bogu. Vsi pa so tudi podpisali izjave o prostovoljni pridružitvi.

Rupnik, škof Rožman in naci. častnik Rosener
V ZZB NOB so že večkrat obsodili povojne poboje, označili so jih kot napako in zločin, medtem ko pa desničarji, desne stranke in predvsem RKC niso niti enkrat obsodili kolaboracije, veleizdaje ali zločinov, ki so jih storili domobranci! Zanimivo, a prav oni so tisti, ki najbolj zahtevajo spravo!

Uradna sprava je že bila v 90ih letih, ko sta si v roke segla Milan Kučan in tedanji nadškof Alojzij Šuštar, a potem so si zgodovinarji plačani s strani cerkve zadali nalogo, da bodo celo rehabilitirali domobrance, njihovo kolaboracijo, izdajo in zločine nad narodom prikazati kot edino možnost za preživetje. Dejstvo je, da upora proti komunizmom niso začeli šele leta 1942 zaradi nekaterih odpadniških partizanskih grup, ki so dejansko povzročali teror po Sloveniji (čeprav je bilo slednjega zelo malo, saj so Italijani v 1941 in 1942 povzročili ogromno več zločinov in smrtnih žrtev med slovenskim prebivalstvom), ampak so svojo borbo proti komunizmu začeli že leta 1940 s Katoliškimi akcijami.
Domobranska prisega z Rupnikom, nacističnim častinki in, seveda,
nacistično zastavo!
Protikomunistični boj na strani nacistov in fašistov bi se zgodil v vsakem primeru, ni bil le posledica partizanskih zločinov. Zanimivo je tudi, da prav Šentjošt, kjer se je pojavila prva kvizlinška formacija, ni bil pred tem nikoli napaden s strani partizanov!

Marsikdo za vse težave v Sloveniji krivi partizane in partizanske proslave, krivi so za vse, od ekonomskih do gospodarskih problemov, ni da ni. Rdeča zvezda je kriva, da tujci nočejo vlagati v Slovenijo. Prej bo Američan vlagal v Slovenijo, če bo zvedel, da so partizani rešili okoli 700 zavezniških pilotov, medtem ko so jih domobranci z največjim veseljem izdajali Gestapu.

Kako to, da se nobeden ne vpraša, kaj pa če za vse probleme niso krive partizanske proslave? Kaj pa če so za vse probleme krivi poizkusi rehabilitacije domobrancev? Vse desne vlade so se do sedaj ukvarjale predvsem s polpreteklo zgodovino, z lustracijo partizanov in NOB, z demoniziranjem OF itd. Med najhujši krizo se je druga Janševa vlada, namesto da bi reševala finančno krizo, ukvarjala predvsem s kritiziranjem partizanskih proslav, pošiljanjem odločb o kršenju ustave (zanimivo, sedaj ko bo domobranska proslava, ki spada pod nacizem, ki je z ustavo prepovedan, pa se nobeden ne sekira) ter preimenovanjem vojašnic.
Do sedaj smo imeli naslednje desne vlade: Demos, Bajukovo, ter dve Janševi. Samo ena desna vlada je obdelala cel mandat, to je bila prva Janševa vlada, vse druge so predvsem zaradi ekstremih napadov na NOB in poizkusov rehabilitacije izdajalcev, povsem izgubile kompas in se namesto ukvarjanja s prihodnostjo in reševanje trenutnih težav, popolnoma osredotočili na polpreteklo zgodovino.

Sprave še kmalu ne bo. Pravzaprav se zdi, da je danes bolj oddaljena kot kdajkoli. Desničarji in RKC ne bodo nikoli priznali ali obsodili kolaboracije, izdaje in zločinov domobrancev. Ne, ampak od drugih pa to zahtevajo! Še več, toliko raznih izgovorov smo že slišali v opravičevanje kolaboracije, da je neverjetno. Lep dokaz, da sprave ne bomo dočakali. Recimo, če pa jaz pravim, da 14 000 povojno pobitih domobrancev niso nedolžne žrtve, temveč so bili vojaško aktivni plačanci in pripadniki nacistične SS policije, pa mi tako pravijo, da opravičujem povojne poboje. Ne, sploh ne! Vendar me pa moti, da ljudje teh povojni pobite domobrance obronavajo za čisto nedolžne (po možnosti še kot civiliste) žrtve komunizma.

Še huje, ker govorijo, da so bili povojno pobiti samo zato, ker so verjeli v boga in niso hoteli preklicati in zatajiti svoje vere! NE! To je daleč od resnice. Če bi bilo to res, bi morali komunisti po vojni pobiti še ¾ partizanov, kajti velika večina je bilo vernih. Dejstvo, da je bilo v 40ih letih prejšnjega stoletja kar 90 odstotkov vseh ljudi vernih! Vera ni imela nobenega vpliva na povojen poboje, je pa imela vera in kler veliko vpliva na domobranstvo in novačenje bogaboječih in naivnih ljudi, ki so bili zavedeni, da se borijo za svojo vero proti brezbožnemu komunizmu, v resnici pa so se borili za moč in vpliv Cerkve, ki so ga imeli v času pred 2.SV! 

Spomnite se tistega grafita pred meseci, ko je pisal, da so »kristjane pobijali že leta 1945 ter da jih bodo tudi leta 2013«. Jaz sem takrat napisal, da je bilo to zagotovo delo desničarja. Zakaj? Prvič ker se je pojavil ravno takrat, ko so bile vseslovenske vstaje proti Janši, drugič pa, ker vsak, ki se spozna na zgodovino in je na strani NOB oz. partizanov, ne bi nikoli napisal »kristjani«, ker vsak ki vsaj malo prebral kakšno literaturo NOB, bo vedel, da povojni poboji niso bili posledica veroizpovedi določenih ljudi, temveč izključno, ker so bili ti ljudje sodelavci okupatorja, velika večina pa je bilo umazanih z bratovo krvjo!

levo nacisti, desno domobranci - družno v postroju!
Ne smemo pozabiti, da so tako slovenski partizani kot sam Tito, konec leta 1944 in v začetku 1945 izdali dve amnestiji, ki bi pomilostil vse domobrance in ostale kvizlinge (tiste, ki niso bili umazani s krvjo), če bi odložili okupatorjeve puške in se pridružili NOB. Verjetno je bilo takšnih izjemno malo.

Seveda, med vojnimi poboji so se znašle tudi popolnoma nedolžne žrtve, civilisti in tudi ženske. To so prave žrtve komunizma. V Sloveniji je po podatkih INZ bilo povojno pobitih okoli 1000 civilistov!

Torej, da si Cerkev, desničarji in njihov Študijski center za narodno spravo, ki na leto prejema okoli 450 000 davkoplačevalskega denarja (kriza se jih skorja ne dotakne), prisvojili dan spomina na žrtve totalitarnih režimov ni naključje. Spomnite se, kaj sem vam malo prejle napisal. Oni namreč poizkušajo domobrance predstaviti kot nedolžne žrtve komunizma – torej totalitarnega režima, in kateri dan je bolj primeren kot 23. Avgust, dan spomina na žrtve treh totalitarnih režimov? To vse spada v okvir rehabilitacije domobranstva. Ustvariti nek sinonim žrtev totalitarizma kot edino možno povojno domobransko žrtev.

Bodo v rovtah poleg domobranske zastave
izobesili tudi nacistično?

Domobranci so bili sestavni del SS enot, bili so plačani, oblečeni in oboroženi s strani Tretjega rajha, da ne govorimo, da so vse komande posredno prejemali od Hitlerja. Torej domobranci so bili del fašističnega in nacističnega totalitarizma, poleg seveda katoliškega totalitarizma, ampak seveda teh povezav seveda ne bodo omenili na proslavi. Zakaj pa bi? Omenili pa bodo, da so bili domobranci nedolžne žrtve komunizma, ki so samo molili in se brigali zase. Seveda, partizani in civilisti so padali pod streli domobrancev, nacistov in fašistov, torej so žrtve totalitarnega režima, jasno pa je, da jih ob spominu 23. avgusta ne bodo omenjali kot žrtve, temveč kot rablje.

Nobena vlada ni imela jajc ukiniti ŠCNS, ki je v 5 letih obstoja izdala ogromno publikacij na račun partizanskega in komunističnega nasilja, medtem ko na račun domobranskega, nacističnega in fašističnega pa še nobeno knjigo! Jasno se vidi, da se jim ne gre za spravo, sicer bi pisali o zločinih vseh totalitarizmov, tudi domobrancev, saj so bili del nacističnega totalitarizma. Ne izpolnjujejo svojega poslanstva, že zaradi tega ne bi smeli biti upravičeni od državnega denarja!

Me zanima, če bodo v Rovtah poleg domobranske zastave obesili tudi nacistično s kljukastim križem? Mogoče bi pa bilo bolje, da bi 70. letnico domobranstav praznovali 20. aprila?

29 komentarjev:

  1. Proslavljanje domobranstva je oživljanje nacizma,poveličevanje izdaje,kolaboracije in rehabilitacija zločinskega početja domobranskih enot! Je posmeh narodu in žalitev vseh,ki so žrtvovali svoja življenja v borbi proti nacizmu in fašizmu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ❖ DOMOBRANCI - RESNICA - Podobne Nemške pomožne enote po svetu:
      ❖ Belgium
      ❖ Flemish: 20,000 to 22,000 in the
      5th SS Panzer Division Wiking, 23rd SS Volunteer Panzer Grenadier Division Nederland, 4th SS Volunteer Panzergrenadier Brigade Nederland SS-Freiwilligen-Standarte Nordwest, 27th SS Volunteer Division Langemarck, 6th SS Volunteer Sturmbrigade Langemarck, 28th SS Volunteer Grenadier Division Wallonien, 5th SS Volunteer Sturmbrigade Wallonien, Algemeene-SS Vlaanderen, General SS Flanders, Germanic SS in Flanders. ❖ Walloons: 20,000 to 22,000 in the
      5th SS Panzer Division Wiking, 28th SS Volunteer Grenadier Division Wallonien,
      ..........................................................................................................................................
      ❖ Takole so po zahodni Evropi "pobijali" kolaboracioniste. Tabela predstavlja pobite, ki jih je dala pobiti država. INZ (Institut za novejšo zgodovino) pravi v aprilu 2007 takole: .........................................................................................................................................................
      ❖ Belgija: 8 mio. - 277 obsodjenih na smrt in umorjenih
      Norveška: prebivalcev 3,300.000. Umorjenih 25
      Danska: 3, 850.0000 - 46
      Nizozemska: 9 mio. - 53
      Belgija: 8 mio. - 277
      Francija: 42 mio. - 3041
      Grčija: 6 mio. - 5000
      Madžarska: 14 in pol milijona - 7000
      Poljska: 35 mio. - 3000
      Italija: 44 mio. - 10.000
      Slovenija: 1, 492.000 - 14.447

      Izbriši
    2. Kako je z nujnostjo upora?

      Trditev, da je upor proti okupatorju državljanska dolžnost, je čista laž. Če je država ocenila, da vojaški odpor ni primeren in je kapitulirala, zakaj bi se bili dolžni bojevati državljani? Da je upor upravičen in spoštovanja vreden, je lahko res in je lahko laž. Upravičen je samo pod določenimi pogoji, med katerimi ni zadnja zahteva, da je racionalen, da ima torej realne možnosti za uspeh brez prevelikih žrtev, predvsem pa da upor ne prizadene civilnega prebivalstva, zlasti žena, otrok, bolnih in starih. Spoštovanje upravičenega upora je pravilno, izrekati spoštovanje konkretnemu komunističnemu NOB-ju v Sloveniji, ki se je začel in končal z zločinskimi umori več deset tisoč Slovencev in z neznatnimi žrtvami med okupatorji ter nas pripeljal v totalitarno Jugoslavijo, pa je perverznost brez primere.

      http://www.casnik.si/index.php/2014/06/27/anton-drobnic-miselna-lenoba-je-za-resnico-unicujoca/

      Izbriši
    3. Verjetno se vsi strinjamo da antifašizem ni borba za boljševizem, za Stalina in kominterno, da bi postali Sovjetska republika!

      Besedilo partizanske prisege se glasi:
      Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze

      ter vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim narodom in svojimi sobojevniki, da bom oddal vse svoje sile in vse svoje sposobnosti osvobodilni stvari slovenskega naroda, delovnega ljudstva in vsega naprednega človeštva v sveti vojni proti fašističnim tlačiteljem in barbarom; da ne bom zapustil partizanskih vrst, v katere sem prostovoljno in zavestno vstopil, in ne da bi odložil orožja do popolne zmage nad fašističnimi okupatorji, do popolnega uresničenja velikega osvobodilnega cilja slovenskega naroda. Prisegam, da bom za te velike osvobodilne cilje s svojo krvjo branil čast in nedotakljivost naše partizanske zastave in da bom, če bo to potrebno, žrtvoval tudi svoje življenje. Za svobodo v boj!

      V prisegi se BOLJŠEVISTIČNA REVOLUCIJA in priprava za osvojitev oblasti po vojni omenja le posredno! Je pa tega veliko več v odkritih dokumenti, ki so vedno strogo zaupni, le za najbolj posvečene izbrance v vrhu boljševistične hierarhije! Za komunisti (boljševiki) so nacisti naredili največje nad civili. Število romov, je bilo veliko. Po vsem teritoriju Jugoslavije so jih preganjali tako okupator kot tudi boljševiki!

      Izbriši
    4. Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno-osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara. Dodatni dokazi o tej prevari so naslednji:

      b) male nepomembne akcije - kot so streljanje redkih okupatorskih vojakov iz zased, skrito polaganje bomb, rušenje nepomembnih železniških prog in cest, gradov, cerkva, kulturnih domov - so vse tesno povezane z revolucijo in ne z bojem zoper okupatorja. To so veliki zločini, ki jih je partizanstvo delalo v veliko škodo naroda. Povedano velja za Rašico, Dražgoše, Frankolovo in številne druge primere. Te akcije je narod plačal s približno 2500 talci,
      c) Tito sam in partizanski štabi so odločali: ne napadajte Nemcev, naša skrb je domača opozicija,

      d) Vojaške izgube okupatorjev, vključno s tistimi v vojni od 6. do 17. aprila 1941 so tako malenkostne, da zanikajo vsako veljavo NOB. Izgube, smrti v Sloveniji 1941-1945:
      1) Italijani so po svoji uradni statistiki izgubili 324 oseb.

      2) Nemci: približno 400 ljudi. Nemški vojaški dokumenti iz nemškega Zveznega arhiva v Koblenzu naštevajo približno 200 nemških žrtev, največ takrat, ko so skoraj v celoti uničili XIV. Divizijo, ki je vdrla po poti proti Karlovcu, potem južno od Zagreba in na sever na Štajersko leta 1944. Preostalih 200 žrtev je padlo v provokativnih napadih iz zasede. Ustreljene so bile posamično. Za teh 200 so Nemci streljali talce: 10 naših za enega Nemca. V Dražgošah so, denimo, za 4 padle nemške policiste ustrelili 41 Dražgošanov, v Frankolovem za 2 ali 3 Nemce 99 naših. Nemških grobov je sicer v Republiki Sloveniji 6000, toda med temi je večina nemških vojakov, padlih v vzhodni Evropi, ki so bili prepeljani za pogreb na ozemlje Republike Slovenije, in seveda nemški vojaki, padli, pobiti po 8. maju 1945.

      3) 346 zavezniških vojakov, piloti, Američani in Angleži - vojni ujetniki, ki so se 1943 iz Italije vračali preko Balkana in Slovenije domov. Naši so jih pobijali deloma iz ideoloških razlogov, deloma zaradi denarja, zlatnikov, uniform, največ - petinšestdeset - njih v Logatcu.[17]

      4) Madžari: v Prekmurju ni bilo partizanov, madžarskih žrtev je le malenkost!

      5) Naših je padlo med vojno 6. do 17. aprila 1941 manj kot 100 oseb, revolucija hočeš nočeš odgovarja neposredno ali posredno za vse ostale, in teh je bilo preko 100.000

      Nedovoljena, izdajalska kolaboracija partizanov z italijanskim in nemškim okupatorjem je bila tako intenzivna, da dokazuje nesporno negacijo vsakega najmanjšega odpora oz. boja zoper okupatorja.[18] Potrjuje pa obstoj revolucije. Zgodovino, ki jo je komunistično zgodovinopisje bajalo v umetno ustvarjenem binomu mitološkega boja med dobrim in zlim - v okviru epohalnega partizanskega »NOB« in negativne izmišljene domobranske kolaboracije - bo treba napisati na novo, od začetka, na podlagi arhivskih dokumentov in dogodkov, ki so resnično tkali zgodovino. Tudi tistih zamolčanih.
      VEČ http://tinyurl.com/qzbvnzv

      Izbriši
    5. DOMOBRANCI - informacije, ki so tudi zame nove

      Pri ustanovitvi Slovenskega domobranstva sta sodelovala predvsem podpolkovnik Ernest Peterlin in general Leon Rupnik. Peterlin je želel oblikovati močno oborožene enote, vključno s težkimi strojnicami, minometi in topovi manjšega kalibra. Nemci takšne oborožitve slovenskim domobrancem nikoli niso odobrili, dovolili so jim le lahko pehotno orožje. Peterlin je bil vodja skrivne skupine domobranskih častnikov in nekdanjih oficirjev kraljeve vojske, ki so bili izrazito prozahodno usmerjeni in so sodelovanje z nemškimi okupacijskimi oblastmi dojemali izključno kot nujno zlo v boju proti komunizmu.

      Peterlinova skupina je vzdrževala stike z zavezniki, organizirala reševanje sestreljenih zavezniških pilotov na slovenskem ozemlju in pripravljala vse potrebno za prestop na stran zaveznikov ob njihovem pričakovanem izkrcanju na severnem Jadranu. Jeseni 1944 je skupino okoli Peterlina odkril gestapo in vsi z njo povezani domobranski častniki so bili internirani v taborišče Dachau.

      https://sl.wikipedia.org/wiki/Slovensko_domobranstvo

      Izbriši
    6. NEMŠKE Pomožne enote - tudi DOMOBRANCI

      Waffen-SS foreign volunteers and conscripts


      http://en.wikipedia.org/wiki/Waffen-SS_foreign_volunteers_and_conscripts


      http://www.outlaws.mojforum.si/outlaws-about726.html

      Izbriši
    7. OF, ki jo je prof. France Bučar označil kot krinko, Spomenka Hribar pa kot kuliso, predvsem pa prikriva, da so si moskovski diplomanti in kolaboranti, med njimi predvsem Kardelj, Kidrič in Maček, podredili in prisvojili vse strateške in vitalne politične, represivne in propagandne funkcije, kot je razvidno tudi iz naslednjega prevarantskega in hudodelskega Kardeljevega poročila Titu pred podpisom Dolomitske izjave:

      »Vojska je popolnoma v naših rokah; politični komisarji, njihovi namestniki, komandanti in večina komandirjev so člani Partije; agitacija in propaganda gre izključno prek nas; vsa tehnika je naša, partijska; nič ne more iziti, ne da bi se mi strinjali;

      Center Obveščevalne in varnostne službe (VOS) je pri CK KPS.«

      Izbriši
    8. Danes je Slovenija edina država v Evropi, kjer je prepovedano pokopati 100.000 izvensodno umorjenih!

      Izbriši
  2. Ne vem, kako bi se naj spravil s podpornikom fašizma, tudi če v resnici to z mano nima nič, ker večine svojega življenja nisem preživel niti v bivši skupni državi. Ampak po vsem svetu velja nacifašizem za zlo in tisti, ki ga bi proslavljali, za sprevržene. Prej kot slej se bo po svetu razvedelo, kaj se godi v Sloveniji in potem bodo v Reporterju, Demokraciji in drugih SDS medijih verjetno na glas vpili, da jih komunisti po svetu napadajo, ko pa so oni le nedolžne žrtve. Še v kakšnem dokumentarcu o vzponu fašizma v Evropi na CNN-u se bomo znašli.

    Tukaj se vidi, kakšna bi bila Slovenija, če bi Janši uspelo kdaj doseči večino na volitvah. Druga Madžarska.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako so vas učili v Kumrovcu in dobro , da nisi vse pozabil.

      Izbriši
    2. Bedasta reakcija na prispevek! Če vam ne pade na um kaj pametnejšega, molčite!

      Izbriši
    3. podaut je treba bando belo preden se svinjarija razpase

      Izbriši
  3. "Domobransko četo je vedno vodil nemški nacistični častnik - da se ve,
    kdo je bil gospodar teh hlapcev!"
    Slovensko četo partizanov pa je vedno vodil srbski vodja, da se je vedelo, kdo je njihov gospodar.

    Kolaboriranje domobrancev z nemci, ja res je ampak, kdo je domobrancem prvo pokazal, kako se kolaborira z nemci?(še pomnite pakt Ribentrop in Molotov)

    Patetične ovce ste vi in domobranci vsi skupaj, boli vas kurac za Slovenijo, važno vam je samo to da imate glavo globoko v riti kakšnega tujca, ali je to srbin al pa nemškutar.

    OdgovoriIzbriši
  4. ROVTE z proslavo domobrancev - sramota te države.
    Kje je v šolah zgodovina.Še nekaj let pa bo laž postala resnica, domobranstvo in kler rešitelj - partizanstvo pa zločin slovenskega naroda.

    OdgovoriIzbriši
  5. V Bibliji najdemo moder stavek: ..."JE ČAS MIRU IN ČAS VOJNE"...
    Torej v bitkah ( čas vojne) gre vedno za dobro organizacijo dveh nasprotnih vojska, pri tem ni pomembno kdo jih vodi, kajti vodijo jih lahko tudi zavezniški poveljniki. Kolaboracija je torej zaveznik okupatorja, medtem, ko je poveljnik neke druge narodnosti, ki stopi v bran napadenemu narodu vsekakor v nepogrešljivo pomoč, v kolikor je izurjen v svoji stroki. Po vojni(čas miru) pa je zadeva popolnoma drugačna.

    Saj vsi poznamo tisti rek. PO BITKI SO GENERALI VSI...

    Pri tem ne mislim LE na leto 1945, temveč TUDI na leto 1991.

    DRAGI MOJI!
    ČAS JE, DA POLITIKA PRIZNA RESNIČNO ZGODOVINO IN DOPUSTI STROKI
    (ZGODOVINARJEM) NEMOTENO IN RAZISKOVALNO DELO IN ŠELE POTEM RAZGLAŠA PRAZNIKE, KI DANES LE JEZIJO IN DELIJO LJUDSTVO.


    OdgovoriIzbriši
  6. Zdaj je lepo razvidno, kdo so bili kolaboranti in zavezniki fažizma,
    ki so se podredili okupatorjem Slovenstva.
    Ko je bilo potrebno res stopiti skupaj, ko smo se ubranili pred fašisti in nacisti, so z okupatorji vred pobegnili v tujino.
    Sedaj, po šestdesetih in več letih, se vračajo občudovat našo prelepo domovino, po drugi strani pa govorijo o
    totaltairizmu in kako je vse narobe v naši domovini.
    Ne vem, zakaj niso ostali tam, kjer so bili, če jim je tam
    bilo tako lepo!!!

    Še večji zločin pa je, da tisti, katere smo štipendirali in izšolali in vedo o zgodovini samo tisto, kar so prebrali iz knjig,
    danes na ves glas govorijo, da je prava resnica samo njihova resnica.

    Zanima me pa njihov pogled na to proslavo. Če pravijo, da gre za obletnico totalitarnega režima, sami pa so sodelovali z fašisti, ki so bili še največji predstavnik totalitarnih režimov...
    ...kaj sploh proslavljajo?!

    OdgovoriIzbriši
  7. Dovolite mi, da sprejmem razmišljanje nekega zagovornika domobranstva,čeprav se mi zdi sila nelogično. Ta je skrajno ponosen, na 70 obletnico ustanovitve slovenske domobranske vojske, ki se je borila proti komunizmu (po njegovem sploh ne proti partizanom, ki so bili verni, čeprav, jih je izdajala okupatorjem). Kakšni so bili Nemci je jasno. Po kapitulaciji Italije, so italijanske vojake vse postrelili kot dezerterje, če so jih le zasledili na begu. Kaj bi se zgodilo po koncu vojne z domobranci, če bi zmagali Nemci, je tudi jasno. V vsakem primeru, je bila usoda domobrancev zapečatena. Kaj bi radi dosegli? Da bi se spremenilo razmišljanje o izdajalcih lastnega naroda, ki obstaja od pamtiveka? Izdajalci lastnega naroda so bili vedno označeni kot največji izmečki in zanje ni bilo milosti.

    Torej pojdimo v razmišljanje zagovornika domobranstva naprej...
    1.Proslava ustanovitve slovenskega domobranstva in ponos ter blagoslov RKC
    Spomin na vse žrtve totalitarnih režimov - tragiko in nesmisel vseh
    vojn, kjer so nedolžne žrtve; uboge in nevedne ovčice RKC (domobranci) končale v povojnih povojnih pobojih zaradi nemilostnih (premalo obveščenih Angležev) in krutih morilcev - jugoslovanskih komunistov.

    Naj za konec zapišem le eno od misli O PONOSU, španskega pesnika Federica g. Lorce nekaj dni preden so ga ustrelili Francovi falangisti

    Največji užitek za človeka je biti poet. Tega ne premaga niti smrt.

    OdgovoriIzbriši
  8. celotna zadeva pogrevanja domobranstva ma eno ozadje... predvsem iz strani rkc-ja... ker ne morejo dirketno napast ateizma, ker jih vedno z razumski argumenti povozi do onemoglosti, cerkev rajši poizkuša čim bolj očrnit komunizem, kar ni težko. Potem pa samo še poveže ateizem s komunizmom...

    prefinjeno...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SPRAVA nista DVA KAMNA - zame bo sprava, ko bodo začelli sekati, Kidriče in Kardelje! Predlagam, da za to delo damo koncesijo ciganom!

      Pa poglejmo še enkrat HUDO JAMO, ki je zločin, ki zasenči vse drugo!

      Nekateri bodo rekli, da jih to ne zanima in da je to preteklost. Bi bila, če bi bile vse te žrtve pokopane!

      Danes pa je Slovenija edina država v Evropi, ki ne dovoli pokopa 100.000 izvensodno umorjenih!

      Ali kdo razume, da je danes v Evropi PREPOVEDANO pokopati, kogarkoli?

      Ali si res kdo želi da nas še naprej vodijo dediči boljševikov, ki so storili zločin HUDE JAME

      Ali si res kdo želi, da naj gospodarstvo še naprej plačuje vse njihove privilegije, ki so si jih nakopičili v 70 letih?
      ...................................................................................................................................................
      Ali bomo gledali, kako bodo izčrpali in uničili vse, česar se dotaknejo?

      Izbriši
  9. V 21.stoletju je prišel čas, ko bo morala RKC razmisliti komu služi, oziroma kaj zagovarja njena organizacija. V vsej svoji zgodovini se ni držala osnovnega vodila !Jaz sem pot, resnica in življenje, nihče ne pride k mojemu Očetu, razen po meni..." - Jezus), da o najvišji zapovedi, ki jo komajda zapišem, ker je najsvetejša : "Le eno zapoved Vam dajem, da se ljubite med seboj, kot sem Vas jaz ljubil!" ne govorim, ker jo RKC sploh ne dojame, kajti povezana je z osnovnim vodilom.
    Nekatere org. in države so zahtevale odprtje vatikanskih arhivov iz časa protireformacije in podatki so grozljivi. To bi morala storiti tudi naša država, saj je bilo umorjenih veliko Slovencev. Temu bi moralo slediti priznanje krivde za bratomorno vojno v Sloveniji,v času II. svetovne vojne, kar pomeni tudi poravnanje vojne odškodnine
    državi Sloveniji s strani RKC, oziroma Vatikana. RKC bo morala odrasti v duhu Kristusa, ki ga predstavlja in zaprositi slovenski narod za odpuščanje. Vzroki vojne so veliko bolj globoki kot njene posledice. (ZAKON KARME). V trenutku, ko bo cerkev priznala svojo zablodo, se bo osvobodila in očistila in med Slovenci ne bo več prepirov, ki segajo še v čase pokristjanjevanja.

    OdgovoriIzbriši
  10. RKC je žal "peta kolona" v državi, 8 združba ki deluje za interese tujih...) bogoslužje je samo krinka....
    Edini cilj je nadzor nad viri, proizvajalskimi sredstvi in prebivalci, v spregi z vsakokratnimi vladarji, pa kdorkoli že je. Socializem in komunizem sta za njih "smrtna sovražnika", ker jim tega ne nudijo v željenih deležih...
    RKC JE V BISTVU NAJVEČJI SOVRAŽNIK NARODA...., ŽAL..
    Če ne bilo tako, bi se RKC na Slovenskem po 2 SV oprla na svobodomiselni del krščanskega naroda ( partizani, komunisti, socialisti....) in ne bi zopet postala ( ostala ) pudeljski hlapec fašističnega Rima...

    OdgovoriIzbriši
  11. "državi Sloveniji s strani RKC, oziroma Vatikana. RKC bo morala odrasti v duhu Kristusa, ki ga predstavlja in zaprositi slovenski narod za odpuščanje. Vzroki vojne so veliko bolj globoki kot njene posledice. (ZAKON KARME). V trenutku, ko bo cerkev priznala svojo zablodo, se bo osvobodila in očistila in med Slovenci ne bo več prepirov, ki segajo še v čase pokristjanjevanja."

    predvsem moras tudi ti dojet, da je ves ta "spiritualni mamođubmo" en sam velik bulšit.. RKC je vedno in samo bila keš mašina in mašina za pridobitev oblasti nad drugimi..

    Zakon Karme?? res? si nadomestil rkc bulšit z bulšitom vzhoda..

    OdgovoriIzbriši
  12. Se popolnoma strinjam s Teboj, kar si zapisal o cerkvi. Karmični zakon pa nima nobene zveze z vzhodom. To je povsem preprosta misel: Vsakemu vzroku sledi posledica. Če pa hočemo na tem planetu živeti v harmoniji in slogi, moramo postati vsi bolj prijazni, kajti tiste besede: "Ohranjuj naravo, bodi prijazen do okolja" pomenijo tudi ljubezen do sočloveka.

    OdgovoriIzbriši
  13. Trenutki sreče so biseri na ogrlici življenja.
    Eden takih (velikih) biserov mi je bil podarjen s kritičnimi besedami
    stoletnega častnega staroste Slovencev: Borisa Pahorja, ko je izjavil,
    da je Janša na domobranski proslavi ustrelil popolnoma mimo resnične zgodovine, oziroma, da jo je postavil na glavo.
    Vprašanje je samo eno: Do kdaj bo slovenski narod na lastni in svetovni ravni trpel takšno sramoto ter prenašal ponižanje in gorje, ki je v 22- letni slovenski samostojnosti zamenjalo nekdanji
    ponos našega naroda?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Resnica se na koncu vedno izkaže. Pahor se popravlja: Zgodovine na glavo ni postavil Janša.

      Objavil Urednistvo 30. 08. 2013

      Pisatelj Boris Pahor je pojasnil, da je bil njegov odziv na govor prvaka SDS Janeza Janše na nedeljski domobranski slovesnosti v Rovtah napačno razumljen. “Zgodovine na glavo ni postavil Janez Janša, temveč so jo postavili domobranci,” je v četrtek zvečer za spletni portal Slomedia.it povedal Pahor.

      Zgodovino so po njegovih besedah na glavo “postavili domobranci, ki trdijo, da so oni za časa vojne odklanjali tisti komunizem, ki je potem propadel”. “Pravijo, da so oni takrat imeli prav, vendar v resnici domobranci postavljajo zgodovino na glavo,” je poudaril Pahor, ki je pred dnevi praznoval 100. rojstni dan.

      Za Slomedia.it je še dodal, da je bil pogovor v italijanščini in “očitno je prevajalec narobe razumel smisel moje pripombe”.

      Izbriši
  14. Škoda je da tole malo ljudi bere.Pa vndar mislim da je čas da bi Slovenci že enkrat stopili skupaj kajti ostali bomo bosi goli in lačni v naši deželici prodali nam bojo hlače z riti. Le poglejmo podjetja saj so same veze in vezice na položaih če je sposoben ali ne dobi fino službo in zajamčeno plačo ki ni majhna.Namesto da je plača vezana na učinek. Uniči dobro firmo in še ga bogato nagradimo. Tako kot sedaj ploskamo domobranom,brez veze pustimo to enkrat za sabo in naredimo nekaj korisnega za vse nas vsi moramo mislit na našo prihodnost če bi hotli Švico je potrbno delat in prave ljudi postavi na vodilne polžaje

    OdgovoriIzbriši
  15. Spomnite se tistega grafita pred meseci, ko je pisal, da so »kristjane pobijali že leta 1945 ter da jih bodo tudi leta 2013«. Jaz sem takrat napisal, da je bilo to zagotovo delo desničarja. Zakaj? Prvič ker se je pojavil ravno takrat, ko so bile vseslovenske vstaje proti Janši, drugič pa, ker vsak, ki se spozna na zgodovino in je na strani NOB oz. partizanov, ne bi nikoli napisal »kristjani«, ker vsak ki vsaj malo prebral kakšno literaturo NOB, bo vedel, da povojni poboji niso bili posledica veroizpovedi določenih ljudi, temveč izključno, ker so bili ti ljudje sodelavci okupatorja, velika večina pa je bilo umazanih z bratovo krvjo.



    PRVILEN VPOGLED. Zelo dober opis ma kratko....!!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  16. Če sem to prav prebral lahko povzamem, da je bila vojna med okupatorji (Nemci in Italijani) in komunistično partijo (režim Jugoslavije v propadanju) zgolj malenkostna. Veliko večje pa je bilo obračunavanje komunistične partije z njenimi notranjimi nasprotniki (drugače mislečimi).

    OdgovoriIzbriši